Бечка полиција покренула истрагу у случају нестале двогодишње Данке

Бечка полиција покренула је истрагу у случају нестанка двогодишње Данке Илић из Бора, а након што је држављанин Србије који живи у Бечу пријавио да је синоћ на аутобуској станици у центру аустријске престонице видео девојчицу у пратњи две жене која наводно личи на Данку несталу у уторак у Србији, пренео је Klajne cajtung.

Држављанин Србије контактирао је српске надлежне органе, који су се обратили бечкој полицији са захтевом за истрагу, наводи портал.

“Сведок је дао изјаву и обезбеђен је снимак који је он сам направио. Човек је за случај сазнао преко друштвених мрежа. Тачне околности, посебно да ли је у питању нестала девојчица, предмет су истраге која је у току“, рекао је портпарол бечке полиције Маркус Дитрих.

Двогодишња Данка Илић нестала је у уторак око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора, а данас је шести дан потраге за њом.

Данка је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп. Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара. Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем „Пронађи ме“.

Амбасада Србије у Бечу апеловала је на грађане да, уколико на територији Аустрије препознају несталу девојчицу Данку Илић (2) из Бора одмах јаве српској или аустријској полицији. Како су навели на свом налогу на друштвеној мрежи X, грађани могу дојавити информацију на следеће бројеве телефона: 133 за МУП Аустрије, +436677704145 Амбасада Србије у Аустрији и 192 МУП Србије.

Двогодишња Данка Илић нестала је у уторак у Бањском пољу код Бора и за њом се интензивно трага.

Извор: Танјуг

Подели: