Завршена седница Градског већа. Ево које су одлуке већници усвојили

Данашњом седницом Градског већа преседавао је градоначелник др Слободан Миленковић. Већници су разматрали неколико важних тачака. Међу њима нашао се и Нацрт Одлуке о измени и допуни одлуке о утврђивању назива улица, тргова и засеока на територији града Врања који је усвојен. Данијела Милосављевић  градска већница је која на данашњу конференцију за новинаре која је уследила по завршетку ове 13 седнице Градског већа говорила о усвојеним одлукама.

Чланови Градског већа прихватили су Извештај о раду за 2023. и Програм рада за 2024. годину Савета за безбедност саобраћаја на територији града Врања. Такође, усвојени су Локални оперативни план одбране од поплава за воде другог реда у 2024. години и Предлог решења о именовању Комисије за доделу средстава за финансирање пројеката из области културе, по конкурсу за финансирање пројеката из области културе, средствима из буџета града Врања за 2024. годину.

На данашњој седници прихваћени су и Предлог Решења о измени решења о образовању Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Врања, Предлог Решења о образовању Организационог одбора  манифестације ,,Врањско спортско лето 2024“ и Предлог о продаји производа поводом обележавања ускршњих празника. У складу са овим предлогом продаја се дозвољава на тротоару испред зграде Телекома (стара Пошта), у периоду од 22.04.2024. до 05.05.2024. године, по цени од 122 динара по метру квадратном. Продаја текстилне робе и остале робе широке потрошње није дозвољена. Такође, усвојена је Одлука о ослобађању трошкова одржавања гробних места за пале борце, као и Текст јавног позива за учешће у јавној расправи за Локални акциони план за превенцију и борбу против вршњачког насиља на територији Града Врања за период  2024-2026. Текст јавног позива биће објављен на сајту Града у периоду од 04.04.2024. до 18.04.2024. Сви заинтересовани могу поднети своје предлоге и  сугестије  на Нацрт Локалног акционог плана за превенцију и борбу против вршњачког насиља лично у писарници Градске управе, ул. Краља Милана 1 или путем мејла који ће бити назначен у јавном позиву. Јавна расправа ће бити одржана 22. априла у сали Начелства.

Подели: