На челу 4. бригаде Копнене војске Србије пуковник Синиша Николић

На свечаности у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог” у Врању, данас је извршена примопредаја дужности команданта Четврте бригаде Копнене војске између досадашњег команданта бригадног генерала Новице Петровића и новог команданта, а досадашњег заменика команданта Четврте бригаде, пуковника Синише Николића.

Свечаној примопредаји дужности присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић са замеником команданта Копнене војске генерал-мајором Слађаном Стаменковићем и начелником штаба Команде Копнене војске бригадним генералом Зораном Драгићевићем, председници и представници локалних самоуправа: заменик градоначелника Града Врања Милан Илић, председница Општине Трговиште Наташа Манасијевић са ранијим председницима општине Ненадом Крстићем и Миљаном Златковић, заменик председника Општине Сурдулица Милош Радојичић,  помоћник председника Општине Владичин Хан Никола Стаменковић, епископ врањски господин Пахомије, претходни командант Четврте бригаде, бригадни генерал у пензији Зоран Лубура, као и представници безбедносних структура Републике Србије.

У обраћању, командант Копнене војске је поздравио све присутне у име начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, министра одбране Милоша Вучевића и председника Републике Србије Александра Вучића. Присутнима је саопштио да је Указом председника Републике Србије за команданта Четврте бригаде именован пуковник Синиша Николић, пред којим је одговорност да настави успешно командовање бригадом, а бригадном генералу Новици Петровићу, Указом предесдника Републике престала је професионална војна служба. Захвалио се бригадном генералу Петровићу на стручном, часном и достојанственом командовању 4. бригадом Копнене војске, која извршава сложене задатке и ужива велико поверење грађана и пожелео му срећне пензионерске дане. Командант Копнене војске је истакао, да је досадашњи командант бригаде часно и одговорно обављао ту дужност, а новоименованом команданту пожелео да буде успешан као претходни командант и бољи од њега.

Одлазећи командант Четврте бригаде, бригадни генерал Новица Петровић,  захвалио се на сарадњи свим припадницима Четврте бригаде и Копнене војске, челним људима и свим грађанима Врања и Пчињског округа, који су му како је рекао у великој мери помогли у командовању бригадом и успешно реализованим задацима, истакавши да му је била част да буде на челу такве бригаде.

Пуковник Синиша Николић се захвалио на указаном поверењу државном и војном руководству, свестан одговорности и обавеза које га очекују, али и свестан способности и квалитета војника и старешина Четврте бригаде, са којима је, као што се до сада уверио, сваки задатак извршив и циљ остварив, крајње професионално и одговорно.

Пуковник Синиша Николић пети је по реду командант Четврте бригаде Копнене војске, која је формирана 30. јуна 2007. године, од делова Нишког и Приштинског корпуса Војске Србије, већином, пре свега од 78. моторизоване бригаде, али и делова 549. моторизоване, 243. механизоване и 52. мешовите атиљеријске бригаде. Команда Четврте бригаде Копнене војске размештена је у Врању, а 11 непосредно потчињених јединица које су размештене у гарнизонима Врање и Бујановац, успешно реализују задатке са циљем очувања мира и стабилности у зони одговорности бригаде на југу централне Србије, чија зона одговорности обухвата општине: Врање, Бујановац, Прешево, Сурдулица, Владичин Хан, Трговиште, Босилеград и Црна Трава.

Подели: