Потписани уговори о оснивању „Регионалног иновационог стартап центра“ у Врању

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић данас је у име Града потписао уговоре са представницима Педагошког факултета, Академије техничко – васпитачких струковних студија и Регионалне развојне агеције Пчињског округа о оснивању „Регионалног иновационог стартап центра“ у Врању.

-Ми на овај начин желимо да урадимо трансформацију града у смислу да направимо искорак ка савременим трендовима и токовима. Захваљујем свима који учествују у оснивању овог друштва са ограниченом одговорношћу, и надам се да ћемо након потписивања уговора кренути са интензивним радом. Врање ће постати део мреже дигиталних градова која се формира у Србији -истакао је градоначелник.

„Регионални иновациони стартап центар“ у Врању ће бити подршка развоју предузетништва, пре свега код младих и студената кроз охрабривање предузетничких идеја и оснивања нових фирми, као и подстицање знања у примени технолошких иновација и идеја.

Приликом потписивања уговора договорено је да наредни кораци буду промоција Центра, подизање свести за предузетнички дух код младих као и умрежавање студената са осталим факултетима, стартап центрима и технолошким парковима.

Пре потписивања уговора, састанак је са представницима високошколских установа и средњих школа организовао градски већник за спорт, образовање и верске заједнице Ненад Ђорђевић.

Извор: Градски сајт

 

Подели: