Изложба слика ,,СИНЕРГИЈА“ уметника Зорана Петрушијевића, Весне Маринковић Станковић и Еве Мештровић

У Галерији Народног музеја у уторак 23. априла биће отворена изложба слика ,,СИНЕРГИЈА“, уметника Зорана Петрушијевића и Весне Маринковић Станковић из Врања и Еве Мештровић из Хрватске.

Ева Мештовић рођена је у Задру 1994. године. Школу Ликовних уметности у Сплиту завршила је 2012. године. По завршетку средње школе припрема се за факултет у Ликовној радионици Народног универзитета у Врању, под вођством Весне Маринковић Станковић. Магистрирала је 2020. године на Академији  примењених уметности  у Ријеци, у класи проф.арт. Синише Мајкуса. Имала је шест самосталних (у Врању, Сплиту, Солуну , Загребу)  и учествовала је на више од двадесетак групних изложби. Добитница је  признања  за ликовни рад и допринос у Ликовној радионици 2015. године  и исте године је објавила књигу „Трагови у бескрају“. Освојила је Треће место на књижевној вечери „Ријечка перспектива“у Ријеци, 2017. године. Учесник је  првог ,,Бијенала сликарства и кипарства “ у Опатији. Живи и ради у Ријеци.

Зоран Петрушијевић ЗОП рођен је  1943. године у Врању. Завршио је Академију ликовних уметности у Београду, на одсеку за сликаство, у класи проф. Љубице Сокић и магистрирао код истог професора 1968. године.Члан је УЛУС-а од 1972. године. Живи и ради у Врању.

Весна Маринковић Станковић рођена је  1962. године у Нишу. Завршила је средњу уметничку школу „Ђорђе Крстић“ у Нишу. Факултет примењених уметности у Београду, у класи проф. М.В. Мирског, на одсеку за примењено сликарство, завршила 1987. године. Ради као водитељ Ликовне радионице Народног универзитета у Врању од 1997. године.

Изложба Еве Мештровић, уметнице из Ријеке (Хрватска) одабрана  на излагачком конкурсу ГНМ у Врању  за 2024. годину.

Почетак је заказан за 19 сати.

Подели: