Обдукција показала да је узрок смрти породиље из Прешева руптура материце са последичним искрварењем

Поводом смрти М. А из околине Прешева, до које је дошло приликом порођаја  дана 17.4.2024. године у Здравственом центру у Врању, због повећаног интересовања јавности и медија, огласило се саопштењем за јавност Више јавно тужилаштво у Врању:

Саопштење преносимо у целости.

Полицијска управа у Врању поступила је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Врању и предузела све потребне радње ради утврђивања свих релевантних околности везаних за смрт  М. А.

Дана 24.4.2024. године, Вишем јавном тужилаштву у Врању  достављен је Извештај о свим предузетим радњама, као и претходни Патоанатомски налаз Завода за судску медицину у Нишу у погледу узрока смрт пок. М.А. рођене 1987. године, који је урађен по захтеву Здравственог центра у Врању.

Имајући у виду да је обдукција показала да је узрок смрти породиље руптура материце са последичним искрварењем, Више јавно тужилаштво ће предмет проследити на даљу надлежност Основном јавном тужилаштву у Врању, обзиром да се у конкретном случају може радити о  нехатном извршењу кривичног дела Несавесно пружање лекарске помоћи , које се због смртне последице може квалификовати као Тешко дело против здравља људи,  за које је надлежно Основно јавно тужилаштво.

Полицијски службеници су прикупили потребна обавештења и од супруга преминуле М.А, који је је захтевао да надлежни државни органи утврде узрок смрти и придружио се кривичном гоњењу ,уколико се утврди да је неко кривично одговоран за смрт његове супруге.

Подели: