Отворена традиционална манифестација посвећена класичној музици „Мај месец музике“

У сали Позоришта „Бора Станковић“ отворена је традиционална манифестација посвећена класичној музици „Мај месец музике“. Ово је 24. манифестација коју организује Музичка школа „Стеван Мокрањац“ уз подршку Града и Министарства културе.

Заменик градоначелника Милан Илић је рекао да је ово манифестација која је показала да је вредна пажње.

– Град Врање трудиће се да, као и до сада, континуирано улаже како у инфраструктуру, тако и у наставни кадар, како би се музички талентована деца нашег града несметано развијала и усавршавала своје вештине. Да је тако сведочи и податак да је школа захваљујући граду добила нови простор за одржавање наставе, јер је постојећи постао претесан за 339 ђака на 8 одсека. Све ово довољан је подстрек за бољи и квалитетнији рад, као и за креирање примамљивих садржаја, као што је и сама манифестација ,,Мај месец музике“, истакао је заменик градоначелника.

Свечаности је присуствовала и председница Скупштине града Зорица Јовић.

Директорка Музичке школе „Стеван Мокрањац“, Тања Близнаковски истакла је да ће ове године публика уживати у наступима реномираних солиста, камерних ансамбала и хора ученика Музичке школе.

-Ова манифестација завређује велику пажњу будући да се ради о младим уметницима, али са великом и сигурном музичком каријером“, истакла је директорка.

Прве вечери фестивала наступио је македонски уметник Страшо Темкоф на флаути и Битољски камерни оркестар.

Програмом је предвиђено да се до 31. маја, одржи укупно 12 концерата, на којима ће се представити извођачи и музичари из Србије и Северне Македоније.

Подели: