Градоначелник Миленковић разговарао са представницима Српског лекарског друштва

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић разговарао је данас са проф. др Миланом А. Недељковићем, председником Српског лекарског друштва. У организацији Секције за историју медицине СЛД, синоћ је постхумно породици др Вукашина Антића уручена плакета и диплома награде „др Владан Ђорђевић“ за животно дело у области историје медицине.

“Оно што је Вукашин Антић оставио Врању, за здравство и историју Врања, заиста представља неизбрисив траг за нашу локалну заједницу. Несумњиво је да је био велики лекар и велики човек”, рекао је градоначелник др Слободан Миленковић.

Председник Српског лекарског друштва проф . др Милан Недељковић захвалио се градоначелнику на добродошлици и подршци догађајима који заједнички организују. Између осталог, данас ће бити одржана Изборна Скупштина Подружнице СЛД Врање, а наредног месеца и 15. конгрес историчара медицине у манастиру Свети Прохор Пчињски.

Састанку су присуствовали и др Драган Микић, редовни члан Академије медицинских наука СЛД, др Зоран Вацић, генерални секретар СЛД и почасни члан Академије медицинских наука СЛД, академик проф. др Јован Хаџи Ђокић, као и члан Градског већа др Никола Поповић и саветник градоначелника др Мирољуб Станковић.

Извор: Градски сајт

Подели: