Одржан округли сто „Образовање у функцији регионалног развоја“

Председница Скупштине града Зорица Јовић и градски већник за спорт, образовање и верске заједнице Ненад Ђорђевић одржали су у сали Начелства округли сто са директорима бројних институција, образовних установа и привредницима о пројекту „Образовање у функцији регионалног развоја“.

-При крају прошле године смо код Регионалне развојне агенције аплицирали за пројекат израде стратегије образовања града Врања и захваљујући овом пројекту, први пут ћемо имати овакав стратешки документ. Најбитније је да се препознају све слабости и предности из претходног периода и да се слабости унапреде а предности искористе и усаврше. Овај документ ће нам бити полазна основа када је у питању креирање образовних профила – истакла је председница Скупштине града.

Циљ овог пројекта је да се смањи незапосленост и да се унапреди економски, регионални развој и јача међуинституционална сарадња и кадровски капацитети, истакао је градски већник Ненад Ђорђевић. -Након овог програма испуњаваћемо све акредитационе услове и имаћемо стручне људе за аплицирање на бројне пројекте које држава расписује – рекао је већник.

На округлом столу било је речи о занимањима која су дефицитарна у Врању и о начинима да се креирају такви образовни профили у школском систему. Такође било је речи и о важности партнерства између привреде и образовања.

Вредност овог пројекта је 1.763.000 динара, док је рок реализације од 12. децембра 2023. године до 12. јуна 2025. године. Носилац овог пројекта је Град Врање и релизује га у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом.

Извор: Сајт града Врања

Подели: