Министар Гашић обишао Четврту бригаду копнене војске и компанију Јумко

Министар одбране Републике Србије Братислав Гашић у оквиру посете Сурдулици и Пчињском округу, обишао је припаднике Четврте бригаде копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању. Гашић је посетио и компанију „Јумко“, где је обишао производне погоне и састао се са руководством ове фабрике.

Министар одбране Братислав Гашић обишао је припаднике Четврте бригаде копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању. Министра Гашића дочекали су заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, а о стању у јединици и тежишним задацима за наредни период информисао га је командант Четврте бригаде пуковник Синиша Николић.

Током обиласка, министру Гашићу представљен је део новоуведеног и модернизованог наоружања и војне опреме попут оклопних борбених возила “ЛАЗАР-3” и “МРАП”,  дигитализованих самоходних вишецевних лансера ракета 128 мм М-17 „Огањ”, возила високе проходности “хамер”, као и противоклопних система “корнет” и лаких четвороцикала „квад“.  Министарство одбране и Војска Србије наставиће да улажу напоре да Четврта бригада копнене војске, као и друге јединице Војске Србије, буду опремљене најсавременијим наоружањем и опремом, како би имале најбоље услове за реализацију задатака које пред њих постави државно и војно руководство  – рекао је министар одбране.

Том приликом одао је признање припадницима Четврте бригаде на професионалном, одговорном и успешном извршавању задатака дуж административне линије са Косовом и Метохијом и у Копненој зони безбедности, уз све изазове које ти задаци носе са собом и подсетио да су припадници бригаде увек били први и када је требало помоћи становништву било да је реч о поплавама, завејаним путевима или водоснабдевању.У оквиру данашње посете Четвртој бригади копнене војске, министар одбране обишао је и Спомен собу те јединице која је посвећена богатој војној историји Врања и околине, од периода српско-турских ратова до сукоба на Косову и Метохији и НАТО агресије 1999. године.

У наставку посете Врању министар је посетио компанију Јумко која шије униформе за припаднике војске и полиције. Генерални директор компаније Јумко  Бранислав Трајковић, захвалио је на подршци коју Министарство одбране пружа компанији Јумко и предочио досадашње резултате и планове пословања ове фабрике. Током састанка са руководством било је речи и о будућој сарадњи са Министарством одбране и Војском Србије.

Министар Гашић указао је на значај који компанија „Јумко“ има за Врање и Пчињски округ и нагласио да својим радом и постигнутим резултатима подстиче да југ државе економски јача. Он је истакао да ће државно руководство наставити да пружа подршку компанији, а да ће Министарство одбране и у будуће посветити посебну пажњу сарадњи са „Јумком“.

Захваљујући „Јумку“ који израђује различите одевне предмете и опрему за припаднике Војске Србије, наши војници имају униформу дизајнирану у складу са највишим стандардима. Комплет заштитне балистичке опреме, заштитна и летачка опрема за пилоте, тактичка униформа за припаднике Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“ само су део палете производа који се за припаднике наше војске израђује у овој компанији и уверен сам да ће се овај вид сарадње наставити и наредних година на обострано задовољство – рекао је министар Гашић.

Компанију Јумко заједно са министром Гашићем посетили су и помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић.

 

Подели: