Потписан уговор у Министарству туризма и омладине за пројекат Канцеларије за младе „Програмирајмо своју шансу“

Јуче је одржано свечано потписивање Уговора са Министарством туризма и омладине за пројекат Града Врања и Канцеларије за младе „Програмирајмо своју шансу“. У име Града потписивању Уговора присуствовали су члан Градског већа за ресор туризам и хотелијерство Дарко Филиповић и координатор Канцеларије за младе Лука Трајковић.

Том приликом већник је навео да имамо пример добре праксе у функционисању Канцеларије за младе и позвао представнике и младе људе из осталих градова да посете Врање. „Припремили смо и документацију за успостављање Омладинског центра и очекујемо подршку Министарства и на овом пројекту. Хвала Влади Србије и Министарству што улажу у омладину, а Град ће наставити да подржава све врсте радионица, едукација и догађаја који унапређују положај младих у Врању“, истакао је већник.

Пројекат је базиран  на едукацији младих из осетљивих група на пољу дигиталних технологија. Циљ је да се младима омогући запослење, већа продуктивност и оснивање предузећа у ИТ сектору. Едукације које су део пројектних активности поред своје образовне компоненте, поседују и неопходну директну интеракцију са младима.

Предложени пројекат надовезује се на успешно завршене пројекте из области програмирања које је спроводила Канцеларија за младе. Вредност пројекта је 2.400.000 динара, од тога Министарство туризма и омладине финансира 2.200.000 динара, док је Град узео учешће са 200.000 динара.

Извор: Градски сајт

Подели: