ЦЕСИД: Према прелиминарним подацима листа „Београд сутра“ освојила 64 мандата у Београду

Према најновијим прелиминарним резултатима Цесида и Ипсоса листа „Александар Вучић – Београд сутра“ освојила је 52,8 одсто гласова, односно 64 мандата.

Листа „Др Саво Манојловић – и ја сам Београд – Крени-промени освојила је 17,5 одсто гласова и 21 мандат, „Бирамо Београд – Добрица Веселиновић – Милош Павловић“ 12,3 одсто, односно 14 мандата, „Ми снага народа, проф. др Бранимир Несторовић“ 8.1 одсто и девет мандата, док је „Руска странка – Срби и Руси браћа заувек!“ освојила 1,2 одсто гласова и два мандата.

У Новом Саду највише гласова освојила је листа „Александар Вучић – Нови Сад сутра“ – 53,1 одсто гласова и 46 мандата, на другом месту је листа „Удружени за слободан Нови Сад“ са 24 одсто гласова и 20 мандата, док се на трећем месту налази листа „Крени промени“ која је добила 9,8 одсто гласова и осам мандата.

На четвртом месту је листа „Хероји“ са 3,8 одсто гласова и три мандата, а листа Савез војвођанских Мађара је освојила 1,2 одсто гласова и један мандат.

У Нишу је листа „Александар Вучић – Ниш сутра“, освојила 44,5 одсто гласова и 30 мандата, Група грађана „Др Драган Милић 24,4 одсто гласова и 16 мандата, „Бирамо Ниш – Ђорђе Станковић“ 15.9 и 10 мандата, „Уједињени-Нада за Ниш-Миодраг Станковић-Нова демократска странка Србије-Ниш,Мој град-Народна странка-Социјалдемократска“ четири одсто и два мандата, а „Др Саво Манојловић – и ја сам Ниш – Крени – промени“, 3,9 одсто гласова и два мандата.

Руска странка – Русија и Ниш у срцу! – Тихомир Перић освојила је 1,1 одсто гласова и један мандат у нишкој градској скупштини.

Извор: Танјуг

Подели: