Обележено 10 година постојања ХУ „Коце заувек“

Поводом десет година од оснивања хуманитарног удружења ,,Коце заувек“, а у знак сећања на преминуле Немању и Николу Коцића, у позоришту ,,Бора Станковић“ одржан је скуп, на којем је говорио отац преминулих и председник поменутог удружења Благоје Коцић.

-Хвала вам на помоћи и подршци у протеклој деценији. Сви сте ви много допринели да сачувамо сећање на Немању. На жалост изгубили смо и Николу. Упркос свему, ми смо нашу хуману мисију наставили и трудићемо се да тако буде и у наредном периоду. Циљ нам је да спасимо што више живота, јер крв је једини лек за који не постоји замена – рекао је Коцић. Присутнима се обратио и  градоначелник Врања др  Слободан Миленковић. -Ова значајна годишњица хуманитарног Удружења „Коце заувек“, није и не може бити само обележје протеклог времена. Од самог свог почетка, рад оснивача али и активност самог удружења стоји као сведочанство трајне снаге љубави, племенитости и величине људског духа. Доследност и приврженост узвишеном циљу је вредност коју само велики човек може да понесе. Настао из жеље да завешта успомену на драгог сина Немању, рад господина Благоја Коцића прерастао је у стуб наше заједнице, нудећи подршку, наду и саосећање онима којима је потребна. А изазова је итекако било, оних тешких, судбинских. Суочени са дубоком тугом, из које је проистекла чистота саме визије и мисије, није замрачена ни прераним одласком још једног сина, Николе. Зато је рад Хуманитарног удружења „Коце заувек“ светионик наде, који својим зраком дубоку тугу осликава у покретачку снагу, током свих  ових година. Одајући почаст и чувајући успомену на Немању и Николу, подржавамо не само удружење, већ и читаву заједницу. Као доктор, увек ћу заговарати добровољно давање крви, као градоначелник, увек ћу помагати овакве племените подвиге, а као човек, увек ћу се радо одазивати  акцијама за сакупљање течности која живот значи. Ово је позив да кроз јединство и саборност реафирмишемо нашу приврженост вредностима које нас везују, јер ћемо заједно допринети да ово удружење остане извор снаге за још много година – рекао је градоначелник. На скупу је приказан филм о раду удружења ,,Коце заувек“ и породици Коцић.

Поводом обележавања деценије постојања хуманитарног удружења ,,Коце заувек“, на скупу је додељена захвалница градоначелнику Врања др Слободану Миленковићу, као и бројним сарадницима и рекордерима у давалаштву крви. Скупу су присуствовали председница Скупштине града Зорица Јовић, чланови Градског већа, Његово Преосвештенство епископ врањски господин Пахомије, директори јавних предузећа и установа, представници полиције, војске, бројних удружења и многобројни грађани.

Извор: Сајт града Врања 

Подели: