Настављена традиција даривања ученика ОШ „Бранислав Нушић“ – књиге уручила др Марина Јањић

По традицији, професор др Јован Љ. Јањић, некадашњи ђак и наставник ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају, који је поред осталих и написао књигу о њој, сваког јуна матурантима, даривао је своје књиге са посветом. Ове године је то у његово име, учинила његова ћерка др Марина Јањић, гинеколог – акушер у врањској болници, која је и добитница награде Српског лекарског друштва „Златно перо“ за 2019. годину, за најбољу књигу из области медицинске и лепе књижевности и тако наставила непрекидну лепу традицију.

На почетку се свршеним основцима најпре обратио директор школе Слађан Јањић, који им је пожелео пуно успеха на предстојећем завршном испиту, а онда и гошћа др Марина, која им је, баш као што је то чинио и њен отац, рекла да верују у себе, у своје способности, да буду пре свега добри људи, а посебно да никад не забораве одакле су потекли, ма колико били успешни у свом послу, у било ком делу света.

Ове године, три ученице су понеле диплому „Вук Стефановић Караџић“: Емилија Радисавић, Аница Николић и Тамара Антић, а титула ученице генерације припала је Емилији Радисавић.

Директор школе Слађан Јањић поделио је најбољима књиге, у знак сећања на осмогодишње образовање. Тако су се у рукама ученика нашла ванвременска дела, али и хит наслови савремених аутора. Ове наслове обезбедила је школа.

-Захваљујемо професору Јањићу и др Марини, на пажњи и дивном гесту уз захвалност што се традиција наставља на обострано задовољство – саопштили су из школе.

Подели: