Опозиција у Врању заузела говорницу и прави хаос на седници Скупштине – морало да реагује и обезбеђење

Пета седница Скупштине града Врања одржана је данас уз прекиде и паузе,због непримереног и недоличног понашања одређеног броја одборника опозиционих одборничких група који су у једном моменту заузели скупштинску говорницу и све време правили неред и опструирали рад локалног парламента. И поред упозорења председнице Скупштине Зорице Јовић да не злоупотребљавају говорницу и да поштују закон и Статут, опозиција је онемогућила осталим одборницима приступ говорници.

Одборници опозиције су тражили да се рад локалног парламента подели у неколико делова, јер, како су рекли, нису стигли да се упознају са обимним материјалом, због чега су  заузели говорницу и ометали рад Скупштине. Упркос упозорењима да поштују скупштинска правила, представници опозиције су остали поред говорнице, а касније је у скупштинску салу ушло и обезбеђење.

Већином гласова присутних одборника изгласано је да се одборник Игор Златковић искључи из рада Скупштине, што је он одбио,  а остали одборници са опозиционе листе су извадили пиштаљке и звиждали у Скупштинској сали.

Нешто касније је изгласано да се и одборник Слободан Петровић искључи из рада Скупштине због непоштовања рада локалног парламента и злоупотребе скупштинске говорнице.

И поред оваквог понашања опозиционих одборника који су све време трајања седнице остали за скупштинском говорницом, настављен је рад седнице Скупштине града Врања.

 

Подели: