Одржана свечаност поводом Дана МУП-а и полиције

Српска полиција обележила је свој Дан, а тим поводом на Макишу je одржана централна церемонија и приказ способности посебних јединица МУП-а.

Председник Србије Александар Вучић је поручио да сваки педаљ наше земље мора да буде безбедан за сваког грађанина Републике Србије.

– Морамо да размишљамо о својој земљи и будемо припремљени за сваки могући сценарио. Посао МУП-а и свих родова полиције увек је био и биће још важнији, безбедност свих грађана од пресудног је интереса за Републику Србију и верујем да ћете снажније него до сад тај посао обављати на најбољи могући начин“, рекао је ВУчић.

Замолио је припаднике полиције да остану народна полиција, да извршавају задатке и наређења како морају, али и да им се никада више не деси да извршавају задатке које не желе и људски не могу да извршавају – истакао је Вучић.

Председник Србије уручио је и златне медаље припадницима МУП-а.

Током вежбе приказано је садејство специјалних и посебних јединица полиције. Приказано је како припадници јединице за обезбеђење реагују када је штићена личност угрожена и нападнута, као и како Интервентна јединица хапси разбојника који бежи у возилу у покрету. Београдска полицијска бригада приказала је рад са полицијским псима.

Приказано је и садејство Жандармерије и припадника Антитерористичке јединице, односно како решавају ситуацију када су терористи у тактичкој кући. На крају вежбе, хеликоптери су пренели заставе Србије и МУП-а.

Српска полиција обележава свој Дан у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Извор: РТС

Подели: