Подизањем застава на Куњаку промовисан нови грб општине Владичин Хан

Општина Владичин Хан добила је свој грб који је вечерас свечано презентован подизањем заставе са овим знамењем на простору Спортског центра „Куњак“. У претходном периоду општина је организовала конкурс, на којем је најбоље идејно решење понудио Ханчанин архитекта и теолог Немања Милосављевић.

Свечаној промоцији грба присуствовало је руководство локалне самоуправе на челу са председником општине Гораном Младеновићем који се је уједно и обратио присутнима као и Дејан Антић државни секретар у Министарству културе.

Свечаности је присуствовао и Немања Зечевић државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, Његово преосвештенство митрополит врањски господин Пахомије и свештенство црквене општине Владичин Хан, представници Војске, полиције Ватрогасне службе, директори и представници јавних предузећа.

Грб има три степена. На застави је представљен први степен на којем се реке укрштају у у крст баш као у Владичиним Хану. Грб у трећем степену има више елемената. На њему се јасно издвајају кнез Лазар, с обзиром да је њему посвећена црква и да је општинска слава, као и владика Пајсије за кога се везује оснивање Владичиног Хана. На грбу је између осталих елемената и лента на којој су две битне године за Владичин Хан 1207. и 1878. година.

О грбу је аутор говорио у нашем програму, а више детаља можете чути овде.

 

 

Подели: