Пријем за амбасадора Северне Македоније Николу Тупанческог

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са замеником Миланом Илићем и саветником Александром Божиновским приредио је пријем за амбасадора Републике Северне Македоније Николу Тупанческог. Градоначелник др Слободан Миленковић најпре је пожелео амбасадору срдачну добродошлицу у Град Врање, истакавши нераскидиву везу македонског и српског народа.

-С обзиром на географску повезаност са Северном Македонијом, упућени смо једни на друге и то се манифестује у свим сегментима живота. Локална самоуправа пружа потпуну подршку македонској националној мањини, имамо добру сарадњу и надам се да ће тако бити и у будућем периоду. Такође, однос локалног становништва према Македонцима увек је био на највишем нивоу. Град Врање увек је отворен за прекограничну сарадњу у свим областима, тако да ћемо се увек врло радо одазвати позивима који се односе на такав вид сарадње са Републиком Северном Македонијом – рекао је између осталог  градоначелник Миленковић.

Никола Тупанчески, амбасадор Северне Македоније захвалио се на пријему. -Верујем да данашњи сусрет представља прилику и могућност  за наставак и проширење  наше сарадње и добрих односа. Тренутно су у близини наших граница  пожари и желим да се захвалим Републици Србији која  је прва помогла у овој ситуацији, што је максимално коректно и пријатељски и што се не заборавља.  Македонски и српски народ су повезани кроз историју , а наша је обавеза да ту везу чувамо, негујемо и надограђујемо. Због тога је потребно константно јачати сарадњу наша два народа на обострану добробит – нагласио је амбасадор Северне Македоније.

Састанку су присуствовали и председник удружења ,,Гоце Делчев“ Пеца Ристески и потпредседник Националног савета Македонаца у Србији, Драгутин Димчевски.

 Извор: Сајт града Врања

Подели: