Митровић: Kоординационо тело ће наставити да обезбеђује ранчеве и школски прибор за прваке у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа

Вршилац дужности директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа најпре је посетио  ОШ „Драгомир Трајковић“ у Жбевцу која броји 120 ученика, а ове школске године уписано је 9 првака.

Директорка школе Станче Ђорђевић прочитала је писмо министарке просвете Славице Ђукић Дејановић, које је упутила свим ђацима поводом почетка школске године, након чега је интонирана химна „Боже правде“.

Ово је једина школа са овог подручја која нема фискултурну салу, а Митровић је рекао да је на проблем указано и министру за јавна улагања Дарку Глишићу који је недавно посетио Бујановац и Прешево и надају се решењу овог проблема.

Организован је обилазак и подела ранчева и школског прибора и у школи „Селами Халачи“ Ораовица у оштини Прешево.

Ранчевима и школском прибору обрадовали су се и прваци у школи „Вук Караџић“ у Прешеву.

Представник Кооординационог тела Ненад Митровић посетио је данас и школу „Мухарем Кадриу“, у Великом Трновцу у општини Бујановац где су ђаци прваци добили своје прве ранчеве и школски прибор.

Митровић је истакао да ће се и у наредним годинама наставити са активностима поделе ранчева и школског прибора првацима у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, али и да ће се разговарати са директорима школа о свим проблемима који ће се решавати.

 

Подели: