Свечано обележен Дан општине Трговиште

Поводом Дана општине у Трговишту је одржана свечана седница Скупштине општине којој су присуствовале бројне званице из других градова, представници институција и грађани.

Присутнима су се обратили председница општине Трговиште, Наташа Манасијевић, као и председница Скупштине општине Андријана Филиповић.

О обележавању 81 године слободарског духа на овим просторима, историјским чињеницама и значају овог историјског дана за општину Трговиште говорио је члан Председништва СУБНОР-а Србије и председник Градског одбора СУБНОР-а Врање, Зоран Лубура.

И ове године општина Трговиште је традиционално доделила 15- септембарска јавна признања заслужним установама, организацијама и појединцима, као и једну петнаестосептембарску повељу.

Петнаестосептембарска повеља додељена је Драгану Стевановићу, државном секретару у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за заслуге у обезбеђивању средстава у области инфраструктуре на територији општине Трговиште, који се овом приликом обратио присутнима и захвалио на повељи.

За изузетне резултате као израз друштвeног признања поводом 15. септембра , Дана ослобођења Трговишта у Другом светском рату новчане награде у износу од 40.000, динара додељене су ђацима генерација и успешним студентима и младим талентима.

У кулутрно – уметничком програму учествовао је КУД „Перваз“.

Приказан је и промо филм о достигнућима и резултатима у претходних годину дана у Трговишту, урађен у продукцији ТВ Врањска плус.

Подели: