Свечано отварање изложбе породичног наслеђа Бујановца 23. септембра

На конкурсу „Буди део породичног наслеђа традиције Бујановца“ Удружења грађана за промоцију и заштиту културних добара „Адет“ из Бујановца а у сарадњи са Удржењима „Дитуриа“ и „Офер“, по броју фејсбук лајкова прва места освојиле су Марија Арсић, Сћипе Мисими и Мануела Авдули, а друго и треће место одабрала је стручна комисија.

Свечано отварање изложбе породичног наслеђа Бујановца, на којој ће бити изложени сви радови, биће у понедељак 23. септембар у малој сали Дома културе „Вук Караџић“ у Бујановцу, од 19 часова. За све три националности додељене ће бити по три новчане награде и то за прво место у износу од 20.000 динара, за друго место у износу од 15.000 динара и за треће место у износу од 10.000 динара.

Наградни конкурс отворен је у оквиру пројекта „Породично наслеђе Срба, Албанаца и Рома  – извор традиције Бујановца“ који финансира Министарство културе и информисања Републике Србије. Циљ пројекта био је активирање становништва општине Бујановац, укључујући све националности, у проналаску и прикупљању породичних културних добара који су извор традиције Бујановца.

 

 

Подели: