Успон на Беле воде – акција која ће у Трговишту окупити љубитеље планинарења

У организацији Спортско планинарског удружења „Пчиња“, Туристичке организације Трговиште и планинске куће Митке, 20.октобра биће организована планинарска акција „Успон на Беле воде“ .

-Велика планинарска акција са циљем да се освоји Големи врх који се налази на 1.832. метра надморске висине биће реализована 20. октобра. На северним падинама овог врха налази се извор назван Беле воде. Уз подршку општине Трговиште и Туристичке организације окупићемо све заинтересоване грађане Пчињског округа који су спремни за ову спортску авантуру – рекао је др Стефан Милковић Спортско планинарског удружења „Пчиња“.

Планинска кућа Митке располаже са 10 смештајних јединица које су на располагању учесницима. У склопу ове планинске куће налази се и Музеј етно куће где је власник Дане Митић живео са својом породицом. Ово је једина кућа са сламеним кровом на целој територији  ове општине, а изграђена је пре 72. године.

Учесници планинарске акције морају да се придржавају упутства организатора, тако да је неопходно  да буду адекватно психо-физички и здравствно спремни за акцију као и адекватно одевени за јесење планинарске услове, нагласио је председник удружења Милковић.

Подели: