Сентић: Чувајмо сећања на великане наше славне прошлости

Интонирањем химне и минутом ћутања крај Спомен плоче палим борцима за отаџбину у ратовима од 1912. до 1918. године почело је обележавање једног од најважнијих историјских датума за Врањску Бању -106 година од ослобођења у Првом светском рату.

-Ова годишњица нас подсећа на храброст, одлучност и жртву онихкоји су се борили за слободу и правду у времену када су се сударили интереси великих сила а судбине појединаца биле занемарене. Наш задатак је да учинимо све што можемо како бисмо изградили свет у којем ће мир бити јачи од рата. Нека нас сећање на наше хероје инспирише да будемо добри људи, да тежимо правди и солидарности, рекао је председник Градске општине Врањска Бања Драган Сентић.

-Колико је људи из врањског краја погинуло у ратовима од 1912. до 1918. године никада се неће прецизно утврдити. Постоје подаци да је страдало преко 2000 људи. Ово је прилика да истакнемо да Србија прашта, али не заборавља. Чувајмо сећања на године ратовања и смрти на великане наше славне прошлости, поручио је заменик градоначелник Врања Милан Илић.

Крај Спомен плоче палим борцима од 1912. до 1918. године венце су положили заменик градоначелник Врања Милан Илић, председник Градске општине Врањска Бања Драган Сентић са сарадницима, представници Војске Србије, представници СУБНОР – а и ОШ ,,Предраг Девеџић“ из  Врањске Бање, као и представници МО СНС Врањска Бања.

У културно – уметничком програму учествовали су ученици ОШ „Предраг Девеџић“.

Подели: