Комапнија „Јумко“ обележила 64 године рада

Компанија „Јумко“ пригодном свечаношћу обележила је 64 године постајања и рада. Од једне мале фабрике чија је изградња започела 1960. године до данас, Јумко се развијао и постао је синоним за квалитетно предиво, конац, тканину готове одевне предмете, униформе за потребе војске, полиције, радно заштитне униформе, средства за маскирање људства и технике, заштитна балистичка опрема и слично.

Квалитет пре свега, али и професионалност у раду допринели су да производе највећег текстилног гиганта на југу Србије, компаније Јумко, купују и ван граница наше земље, односно региона. Осим у Северној Македонији, Републици Српској,БиХ, Словенији, Црној Гори, производе пласирају и у осталим земљама Европске уније.

Данас у компанији ради 2.160 радника, а најмлађи од њих запослени су у: Рудној Глави, Барбатовцу, Црној Трави, Ресавици, Дрвару, Зубин Потоку, Бујановцу и Рачи.

Свим институцијама које су у години за нама пратиле рад ове компаније и пружали јој подршку генерални директор Зоран Стојковић, уручио је признања као и награде и захвалнице и најбољим радницима у протеклој години.

На крају програма одржана је и модна ревија наменских производа компаније Јумко и приказана је колекција јесен – зима 2024/2025 године.

Подели: