Врање у самом врху по транспарентности

Организација „Транспарентност Србија“ и ове године спровела је истраживање под називом “Индекс транспарентности локалне самоуправе у Србији – ЛТИ“.  На основу установљене методологије поново су оцењене и рангиране све јединице локалне самоуправе у Србији. Оцењене су и градске општине, али нису рангиране с обзиром на то да се због неједнаких надлежности  не могу поредити са ЈЛС.

„Град Врање на овом рангирању има индекс 78, на скали од 0 до 100, и налази се на 7. месту од 145 рангираних ЈЛС. То је за чак девет поена боља оцена и за пет места боља позиција на листи у односу на ЛТИ 2023. Реч је о одличној оцени, знатно изнад просека Србије, који је 52“, наводи се и извештају „Транспарентности Србија“.

Према речима начелника Градске управе Душана Аритоновића резултати последњег рангирања показују да је Градска управа задржала статус једне од најтранспарентнијих у читавој Србији. „Поносан сам на овај резултат, имајући у виду комплексну методологију „Транспарентности Србија“. Ради се о озбиљном приступу и вишегодишњој пракси, па је успех Врања и Градске управе утолико значајнији“, рекао је Аритоновић.

Истраживање се ове године спроводи уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (Swiss Agency for Development and Cooperation SDC).

Извор: Сајт града Врања

Подели: