Месна заједница „Оџинка“ традиционално је организовала манифестацију „Пихтијада“ на велики хришћански празник Богојављење. Такмичење у спремању српског деликатеса окупило је као и претходних година домаћице и домаћине који су се надметали за титулу најбољих пихтија. Учествпвало је укупно 28 такмичара и такмичарки. Најбоље пихтије је спремила Слађана Јовановић, мештанка Оџинке. Јовановићева каже да пихтије спрема већ 30 година уназад. Због награде је срећна мада каже да није очекивала. Друго место припало је Светозару Трајковићу док је трећепласирани Ненад Милошевић.
Специјалитет је оцењивао стручни жири у саставу: Братислав Вучковић, председник и чланови Љиљана Марковић и Војислав Грујић.
Организатори су припремили вредне награде за прва три места па су тако добили и новчане ваучере у износу од 5.000, 7000 и 10.000 динара.
Пудинг од свињетине, како се још и називају пихтије, домаћице спремају од свињских буткица, ногица, јунећег репа и ушију и представља део културне баштине у многим регионима. Овај специјалитет постаје све популарнији и због колагена који се приликом кувања испушта у смесу, а и у кафанама је радо виђен на менију.