Додељене награде ђацима генерације основних и средњих школа са територије града

На свечаности у Градском парку, данас су додељене награде ђацима генерације основних и средњих школа са територије града. Награде је уручио градоначелник др Слободан Миленковић, који је том приликом честитао ученицима на изузетном успеху. „Вашим трудом, залагањем, радом и упорношћу, постигли сте резултат који вас чини посебним и издваја из разреда. Заједно са вама на путу успеха, корачали су и наставници, разредне старешине и ментори. Морам да се захвалим и просветним радницима, који током година несебично преносе знање и помажу ученицима да постигну максималан успех и израсту у зреле и самосталне људе, пуне ентузијазма и знања. Још једна важна карика у овом ланцу успеха су и родитељи и породица који су вам били највећа подршка и ослонац чак и у најтежим тренуцима. Честитам вам драги родитељи, што сте децу васпитали на правилан начин и усадили им праве моралне вредности, и били ту за њих током одрастања. Локална самоуправа ће и у будућности улагати и издвајати средства за образовање и школски систем, како бисмо вам показали да сте веома битни за напредак локалне друштвене заједнице“, истакао је градоначелник.

На свечаности је говорио и већник за спорт, образовање и верске заједнице Ненад Ђорђевић, који је честитао професорима, родитељима и ђацима на успеху. „Неки од вас наставиће да се школују и усавршавају на факултетима, надам се да ћете знање које будете стекли на високошколским установама, применити у свом родном граду. Наставите да верујете у знање и образовање и да радите на себи, а успех у будућности неће изостати“, истакао је већник. У име ђака, присутнима се обратила Даница Симић, ђак генерације  ОШ „Бранко Радичевић“. Она се захвалила наставницима на подршци и помоћи, и истакла колико јој значи овакво признање за сав труд и рад који је уложен током школовања.

Свечаности су присуствовали и заменик градоначелника Милан Илић, председница Скупштине Зорица Јовић, градски већници, директори образовних установа и многобројни професори, родитељи и ученици.

Подели: