Градско веће – првацима по 7.000 динара

Градски већници данас су усвојили Предлог одлуке о утврђивању висине новчане помоћи ученицима првог разреда основних школа на територији града Врања. Локална самоуправа годинама уназад издваја новац за прваке.

Усвојени су Нацрт одлуке о изради измене и допуне Плана детаљне регулације Привредно радне зоне ,,Бунушевац 3“ у Врању, као  и Предлог Влади Републике Србије да из јавне својине Републике Србије пренесе у јавну својину Града Врања грађевинско земљиште без накнаде, непосредном погодбом. Ради се о земљишту код ОШ “Светозар Марковић” и обухвата парцеле око стамбених зграда за припаднике служби безбедности, на којима се налазе саобраћајнице и пратећи садржаји.

Већници су разматрали Одлуку Надзорног одбора Водовода којом се регулише наплата потраживања од корисника комуналних услуга.

На Градском већу Усвојен је и Акциони план за одрживу енергију и климу (СЕЦАП),  као и Нацрт Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Града Врања за 2024. годину,

Чланови Већа усвојили су и Предлог Решења о образовању радне групе за реализацију активности одрживе урбане мобилности, као и Текст уговора о начину остварења међусобних права и обавеза између Града Врања и ЈКП “Комрад”, а крајњи циљ је ефикасније управљање отпадом и проширење депоније Метерис.

Такође, усвојени су и  Предлог решења о додели средстава за суфинансирање активности инвестиционог одржавања зграда и унапређења својстава зграда и Предлог одлуке о сезонској продаји поврћа ван пијачног простора.

Подели: