Реновирано Прихватилиште за жртве насиља у породици и Прихватилиште за одрасла и стара лица

Радови на реновирању Прихватилишта за жртве насиља у породици – Сигурна кућа и Прихватилишта за одрасла и стара лица у Врању успешно су завршени. Ови пројекти, реализовани уз помоћ немачке хуманитарне организације „ASB“, која послује у саставу Министарства иностраних послова Републике Немачке и подршку Града Врања. На овај начин  значајно су побољшани услови за боравак и квалитет социјалних услуга за све кориснике.

У Сигурној кући завршени су радови на реновирању купатила, санацији подова и зидова и опремању кухиње новим елементима и белом техником. Поред тога, набављена је нова електронска опрема, што омогућава ефикаснији рад и бољу подршку за жене које бораве у овој установи. Истовремено, успешно су завршени и радови у Прихватилишту за одрасла и стара лица, где су комплетно реновирана купатила и уређене и окречене собе.

„Реализација наведених радова важан је корак ка унапређењу социјалних услуга у нашем граду. Запослени и корисници сада имају боље услове за рад и живот, што је наш главни циљ. Локална самоуправа је препознала важност овог пројекта и из буџета за ове намене издвојено је 6.000 евра,“ изјавио је директор Центра за развој локалних услуга социјалне заштите, Драган Јањић.

Извор: Сајт града Врања

Подели: