Бугарско српски центар и Библиотека ,,Бора Станковић“ успешно реализовали студијску посету Народној библитеци ,,Иван Вазов“ у Пловдиву

У оквиру пројекта  Европски културни кутак, који реализује Бугарско – српски центар из Врања уз подршку Министарства спољних послова Републике Бугарске, организована је студијска посета Народној библиотеци ,,Иван Вазов“ у Пловдиву.

Дарко Аначков председник Бугарско српског центра и Сузана Поповић библиотекарка Јавне библиотеке ,,Бора Станковић“ одржали су састанак са заменицом директора библиотеке у Пловдиву Антоанетом Лесенском и том приликом је упознали са пројектом и радом БСЦ-а и библиотеке из Врања.

Аначков је позвао госпођу Лесенску да Библитека ,,Иван Вазов“ учествује у формирању Европског кутлурног кутка у Врању и добио обећања да ће пловдивска библиотека поклонити књиге за којима постоји потреба и тиме допринети опремању Кутка .

Било је речи и о потенцијалној сарадњи двеју библиотека по питању организовања путујућих изложби и учешћа у пројектима прекограничне сарадње.

Након одржаног састанка, уследило је разгледање библиотеке у Пловдиву која у свом фонду поседује два милиона књига.

Подели: