Промовисана Национална читанка у ОШ „Јован Јовановић Змај“ – спој културе, традиције, историје

Представници Министаства просвете, начелница Школске управе Марина Илић са сарадницима и просветним саветницима посетила је Основну школу „Јован Јовановић Змај“ у Врању где се ученици првог и другог разреда упознају са основним вредностима, историјом, културом и идентитетом српског народа. Поред тога, читанка има за циљ да подстакне ученике да развијају свест о другим културама, промовишући на тај начин разумевање и поштовање различитости.

-Национална читанка је драгоцена за децу јер је развијање националног идентитета веома важно, као и поштовање и уважавање различитости. Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Врању је једна од девет образовних установа која је изабрана за промоцију Националне читанке. Циљ је да се бришу границе између предмета и да се повезују садржаји из различитих области – реклa је директорка Милена Маринковић.

У наредном периоду Националне читанке биће доступне и свим осталим ученицима, тако да ће укупно четири различите верзије „Ризнице“ бити подељене ученицима, прилагођене њиховом узрасту.

 

 

Подели: