На репертоару „Бориних позоришних дана“ представе: „Сумња“ „Било једном у Новом Саду“ и „Брод за лутке“

,,Борини позоришни дани” настављају се вечерас представом ,,Сумња“ у извођењу драмског театра ,,Никола Вапцаров“, Благоевград из Бугарске. У режији Стајка Мурђева, овај позоришни комад је модерна парабола о променљивости истине, о живом песку стварности где је све могуће, где свако може бити и злочинац и светац, где љубав постаје грех, а мисли и жудња изопаченост. У овој представи препознаје се борба између чврстог, старозаветног васпитања и либералнијег понашања. Оба става су на ивици греха и до краја су камен спотицања потпуно слободне воље и потенцијала моћи.

У суботу, 26. октобра, на сцени врањског позоришта биће изведена представа ,,Било једном у Новом Саду“, Новосадског позоришта, ,,Ујвидеки синхаз“. У режији Андраша Урбана, ова представа је духовита, на тренутке цинично-иронича прича о мањинском позоришту, окошталим флоскулама о младим и старијим глумцима, првацима и епизодистима, управницима и ансамблу, редитељима, уметницима и финансијерима. У представи игра, ватрено и посвећено цео ансамбл Новосадског позоришта.

Програм ,,Бориних позоришних дана“ у недељу,  27. октобра,  наставља се представом ,,Брод за лутке“ у извођењу Народног позоришта Битољ, Северна Македонија. По тексту Кокана Младеновића и режији Милене Марковић, ова драма на сцену доноси суштинске проблеме човека, његове страхове и егзистенцијална питања преузета из познатог контекста-бајке. ,,Брод за лутке“ у седам заплета и седам различитих поставки односи се на седам инкарнација хероине и седам метаморфоза њеног пасивног женског принципа.

Извор: Сајт града Врања

Подели: