Млади шахисти из Врања на пријему код председника Вучића

Поводом 21. јула Међународног дана шаха млади шахисти из Врања присуствовали су пријему код председника Србије Александра Вучића.

Делегацију су предводили Ненад Тасић председник шаховског савеза Пчињског округа, Александар Цветановић председник шах клуба „Врање 1923“, тренер Зоран Стојановић, др Данијела Младеновић, представник ТО Врање Горан Виторовић. На пријему су присуствовали најмлађи шахисти Дуња Цветановић, првакиња Балкана у шаху, Ива Младеновић, Михајло Стојановић и Михајло Костић.

Председник Вучић је истакао да је Србији потребно више шахиста јер нас шах учи о животу брже него било која друга игра. Председник је одиграо и партију шаха са десетогодишњом Ирином Вујатовић, првакињом Србије у свом узрасту, са којом је ремизирао.

Млади шахисти Врања су одиграла два ремија са велемајстором Бранком Тадићем, рекао је за ТВ Врањску плус, Ненад Тасић председник шаховског савеза Пчињског округа.

–  Предсеник Вучић је овом приликом разговарао са делегацијом из Врања о подстицају младих да се баве шахом, нагласио је Тасић.

Подели: