др Љиљана Антић на челу Здравственог центра

Нови вршилац дужности директора Здравственог центра Врање је специјалиста интерне медицине, др Љиљана Антић, која је до сада обављала дужност управнице Опште болнице. Др Антић је решењем Министарства здравља именивана на ову функцију у петак, 3. августа. Она се обратила јавности саопштењем које преносимо у целости:

Иако до сада није била пракса да се руководиоци Здравственог центра по преузимању функције на овај начин обраћају медијима, а самим тим и грађанима, молићу Вас за разумевање и стрпљење, јер желим да се најпре упознам у потпуности са затеченим стањем, а затим и да са својим сарадницима направим радну стратегију, о чему ћемо Вас благовремено обавестити.

Такву одлуку сам донела, јер Вам у овом тренутку не могу рећи ништа о чему у Вашим медијима нисте извештавали. Од како сам у петак преузела функцију, трудим се да стекнем јасну слику о томе шта су приоритети међу нагомиланим проблемима.

Као што знате приоритет свих приоритета је завршетак и опремање  Новог хируршког блока. Завршетком те капиталне инвестиције Здравствени центар у Врању отвориће једну нову страницу у пружању примарне и секундарне заштите пацијената, не само из Пчињског, већ и из Косовско – Поморавског округа.

Друга, не мање битна ствар, је однос лекара и медицинског особља према пацијентима. Сматрам да је у медицини поред пружања помоћи изузетно битна и топла реч. Мораћемо и побољшати међуљудске односе и ја верујем да ћу имати подршку свих запослених у Здравственом центру, јер имамо исти циљ, а то је да вратимо стари сјај некада реномираној Здравственој установи, стоји у саопштењу које је потписала др Антић.

Лично, сам захвална на поверењу које ми је указано, мојим именовањем на ову функцију направљен је и један преседан у досадашњој пракси. Наиме, ја сам прва жена директор у историји ове Здравствене установе, што ме на неки начин више обавезује да радим још напорније него до сада.

Свесна сам да нам је неопходна помоћ ресорног Министарства,али нам је јако важна и подршка градске управе, појединаца, здравствених радника и медија. Сви ми имамо заједнички интерес, а то је да нам се здравствене услуге пружају на највишем нивоу.

У овом тешком тренутку за врањски Здравствени центар, који се бори са великим диговањима јединство је важно.Врата моје канцеларије су отворена за све добронамерне људе који желе да помогну да поставимо на ноге наш Здравствени центар .

Ја и моји сарадници, бићемо Вам на располагању за све информације, јер нам је циљ да послујемо крајње транспарентно, али Вас молим за стрпљењем како би се у потпуности упознала са затеченим стањем, стоји у саопштењу др Љиљане Антић.

 

 

Подели: