Завршен фестивал „Piano summer“

У Дому војске концертом  ,,Три мускетара” у извођењу пијанисткиња  Марије Динов Васић, Јасмине Раковић, Милице Марковић и Sylvie Nicephor завршен је фестивал ,,Piano summer“. Присутнима се најпре обратио Зоран Имшировић уметнички директор фестивала изразивши велику захвалност врањској публици, руководству града и свима који су помогли организацију ове манифестације.

-Тешко је наћи овако дивну публику као овде  која је допринела да  наши уметници из свих делова света стекну најлепше утиске и да одлазе са осмехом. Овај фестивал је био веома успешан и надам се да ћемо се ускоро поново видети у Врању, рекао је Имшировић. У име градског руководства публици се обратио  др Дејан Тричковић председник Скупштине града истакавши  да је Врању и ове године припала велика част да буде домаћин овог фестивала и дочека реномиране светске извођаче класичне музике.

-Надам се да ће гости понети  лепе утиске и да ће бити прилике да опет дођу у наш град. Културне манифестације попут ,,Piano summer” фестивала између осталог имају задатак да нам покажу колико је свет музике разнолик и да нам приближе музичке форме, посебне и значајне на другачији начин од музике нашег краја. Имајући у виду овакав њихов утицај на развој културне и уметничке сфере једне друштвене заједнице, заиста ми је драго што у Врању концерти класичне музике постају традиција”, додао је Тричковић. Након тога публика је уживала у врхунским изведбама пијанисткиња посвећеним великом француском композитору Klodu Debussy-u.

 

Share.