Врање отворено за сарадњу са Македонијом

Заменик градоначелника Ненад Антић организовао је пријем за представнике Републике Македоније у Србији,  амбасадора  Васка Гркова, председника Националног савета Македонске националне заједнице у Србији Борче Величковског, председника удружења ,,Гоце Делчев” Пецу Ристеског и чланове овог удружења. Антић је пожелео добродошлицу гостима и изразио спремност и отвореност локалне самоуправе за сваки вид сарадње са Македонијом.

-Ово је први иницијални састанак са новим амбасадором  у циљу препознавања заједничких сфера интересовања и тачке везивања наших држава, али и града Врања и градова у Македонији. Локална самоуправа  има одличну сарадњу са удружењем ,,Гоце Делчев” и  надам се да ће она у наредном периоду бити још боља. Потребно је поставити конкретне задатке и циљеве за сарадњу на свим нивоима, која ће омогућити реализацију пројеката на обострано задовољство”, рекао је Антић.  Амбасадор Македоније у Србији, Васко  Грков захвалио се  на пријему и нагласио велику улогу удружења ,,Гоце Делчев”  у изградњи односа Србије и Македоније.

-Захвалио бих се на квалитетној сарадњи и подршци коју пружате нашем удружењу. Отворени смо и спремни за сваки вид сарадње са вашом локалном заједницом и државом. У економској сфери потребно је остварити конкретнију сарадњу, а један од начина је међусобна сарадња Регионалних привредних комора. Такође, заинтересовани смо и за сарадњу у сферама културе и образовања. Kао један од начина је и братимљење градова наших држава, који би допринело остваривању заједничких интереса”. Председник Националног савета Македонске националне заједнице у Србији Борче Величковски нагласио је изузетну сарадњу Града Врања са овом заједницом.  Председник удружења ,,Гоце Делчев” Пеца Ристески , захвалио се  локалној самоуправи на дугогодишњој подршци и помоћи овом удружењу. Делегација из Македоније посетила је и  Врањску Бању и сусрела се са руководством градске општине. Овом приликом  гости  су изразили жељу да успоставе сарадњу пре свега довођењем инвеститора и улагањем у Врањску Бању.

 

 

Share.