Заплењени суплементи за потенцију вредности више од 24.000 евра

Цариници су на граничном прелазу Прешево 8. августа приликом контроле на улазу у земљу запленили готово 4.000 теглица, капсула, таблета и кесица скупих суплемената за потенцију, вредних више од 24.000 евра.

Средства за потенцију откривена су када је за детаљну контролу издвојен путнички комби „фолксваген транспортер“ холандских регистарских ознака, којим је ка Холандији путовала шесточлана породица холандских држављана турског порекла.

Том приликом су иза задњег седишта, испод ручно направљеног кревета, пронађени сакривени турски препарати за потенцију „Epimedyumlu“, „Prox Ginsegli“, „Royal Honey“, „Panax Ginsegli“, „Spartacus Formen“, „Kral Bali“, „Jet Max Formen“, „Royal drops Women“ и „Vejin Delay“. Ових препарата има и на нашем тржишту и веома су скупи. Стаклена теглица од око 200 грама кошта око 3.500 динара, а дневно се конзумира само по једна кашичица.

Како је реч о страним држављанима суд је по хитном поступку донео решење којим су кријумчарена роба и путнички комби трајно одузети, док је прекршилац новчано кажњен. С обзиром да је вредност комбија процењена на 7.600 евра, укупна вредност овог прекршаја попела се на преко 30.000 евра.

Share.