Празник фолклора у Врањској Бањи

Свечаним дефилеом ансамбала почео је Пети међународни фестивал фолклора у Врањској Бањи. Организатори манифестације су Друштво српских домаћина и КУД “Врелац” из Врањске Бање док је покровитељ Град Врање и ГО Врањска Бања. Фестивал су помогли и компанија “Јумко” и ЈП “Нови Дом” из Врања док је медијски спонзор ТВ Врањска Плус која емитује уживо пренос програма из Врањске Бање. Организатори су се захвалили на подршци и председнику ГО Врањска Бања Драгану Сентићу и народном посланику Славиши Булатовићу.

Пети међународни фестивал фолклора отворио је председник ГО Врањска Бања, Драган Сентић поздравивши учеснике. Овом приликом он је истакао да је ово добар начин да се анимирају млади људи и да се очувају традиција и култура једног народа.

У програму фестивала учествује КУД “Врелац” и Врањске Бање, фолклорни ансамбл “Севдах” из Врања, КУД “Бранислав Нушић” из Владичиног Хана и КУД “Карпош” из Куманова. Публика ће бити у прилици да види Шопске и Влашке игре, игре из Бујановца, Лесковца, Босилеграда, док ће се гости из Македоније представити репертоаром из својих крајева.

Share.