Скијашки клуб Бесна Кобила освојио једну златну и четири сребрне медаље у Словенији

Овог викенда такмичари Скијашког клуба Бесна Кобила учествовали су на отвореном првенству Словеније у Вузеници у слалому на ролерима. Вратили су се са 1 златном и 4 сребрне медаље.

Емилија Арсић такмичила се у категорији девојчица до 14 година и освојила прво место. Сребрним медаљамa окитиле су се Дуња Арсић у категорији девојчица до 8 година, Маша Јовић у категорији девојчица до 10 година, Анастасија Стојановић у конкуренцији девојчица до 12 година, док је  у конкуренцији девојчица до 16 година Миа Дединац заузела друго место иза такмичарке из Италије са минималним заостатком и тако најавила борбу за највиши пласман на предстојећем Европском првенству у Шпанији. Ленка Станковић је направила грешку на последњој капији и тако остала без пласмана и шансе да се бори за медаљу.

На првој World rankig трци у Словенији трком је испред Светске ролер федерације делегирао наш делегатски пар, Ђорђе Дединац и Тома Димитријевић, такође постављач друге стазе је био Ђорђе Дединац.

Организатор прве World rankig трке у Словенији био је ски клуб Вузеница који у својим редовима има неколико државних првака у скијању, а из нашег клуба истичу да су задовољни резултатима и гостопримством домаћина.

Осим домаћег скијашког клуба из Словеније је учествовало још шест скијашких клубова. Следећег викенда најуспешнија такмичарка клуба Миа Дединац би требало да наступи на Европском првенству у Шпанији уколико се стекну финансијски услови .

Подели: