Чланице СНС-а у Врању на руководећим позицијама о досадашњим резултатима рада

Чланице Градског одбора Српске напредне странке у Врању које се налазе на руководећим позицијама у граду организовале су конференцију за медије на којој су говориле о досадашњим резултатима.

Фото: Врањска плус

Када је у питању ресор социјалне политике и локалне управе, градска већница Данијела Милосављевић истакла је да Влада Републике Србије Врању пружа велику подршку и да су у 2018. години за те намене издвојили 13 милиона динара. Она се осврнула и на сарадњу са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре уз чију помоћ су обезбеђена средства за Сигурну кућу. Такође је говорила о сарадњи са Министарством привреде и државним секретаром Драганом Стевановићем, на основу које је отворено Прихватилиште за одрасла и стара лица. Значајни су и Закон о финансијској подршци породицама са децом, субвенције за децу предшколског узраста као и финансирање боравка у вртићу деце са инвалидитетом.

Директорка Центра за социјални рад и председница Уније жена ГрО СНС Врање Драгана Арсић истакла је да је установа којом руководи добила нови ауто намењен сигурном и безбедном превозу штићеника, паник тастере, видео надзор.

Фото: Врањска плус

Градска већница за културу, образовање, информисање и верска питања и председница Савета за културу СНС-а Зорица Јовић истакла је да за све ресоре постоји велика подршка председника Србије Александра Вучића. Подсетила је на 2 капиталне инвестиције, реконструкцију Музеј куће Боре Станковића и зграде Народног музеја и додала да ће до краја године бити отворена зграда позоришта у којој ће се налазити и биоскопска сала. Када је у питању сектор образовања, неке основне школе су већ реконстуисане, а остале су у процедуралном поступку за обнову. Говорила је и о обнови манастира. Такође је осудила напад на зграду РТС-а од стране опозиције.

Директорки Здравственог центра докторки Љиљани Антић упућено је питање у вези са специјализацијама, на шта је одговорила да ће до њихове реализације доћи августа ове године.

–           Такав је случај у целој Србији, очекујемо пријем новог кадра, свака тужба може да обори специјализације а судски спор је прекинут – рекла је Антић.

Подели: