Специјална болница за рехабилитацију у Врањској Бањи очекује прве пацијенте након ванредног стања

Фото: Врањска плус

Након паузе због ванредног стања, Специјална болница за рехабилитацију у Врањској Бањи почела je са радом. Директорка ове здравствене установе др Слађана Стошић каже да очекују прве пацијентне и да влада интересовање за долазак.

Специјална болница за рехабилитацију у Врањској Бањи прекинула је са радом 23. марта када је последљи пацијент напустио установу. Са завршетком ванредног стања почеле су припреме за поновни рад и и по речима директорке Стoшић први пацијенти очекују се већ ових дана. Она је нагласила да се поштују све мере превенције, све је дезинфиковано, набављена је заштитна опрема за запослене и бесконтактни топломери ради провере оних који долазе у ову здравствену установу.

Др Стошић је изразила велико задовољство због тога  што је установа кренула са радом после скоро два месеца престанка.

др Слађана Стошић
Фото: Врањска плус

-Од јуче смо званично кренули. Како кажу запослени који много дуже раде од мене овде установа никада није престала са радом па чак ни за време бомбардовања, али ето коронавирус је успео да заустави рад једног оваквог лечилишта које има традицију 100 година уназад. Уобичајено ће да се ради, пацијетни могу да се обрате рецепцији да ли ће да одлажу резервацију, за нову резервацију, значи све иде својим током како је ишло и пре ванредног стања. Пацијенти који су добили упутнице преко Завода, преко наше филијале, ће по аутаматизму моћи да дођу без икаквог оверавања или обраћања комисији или било ком лекару јавиће се на шалтер наше рецепције а сви остали комерцијални пацијенти који су имали резервације за мај и април, позиваћемо их редом и по потреби ћемо да одлажемо резервацију или ћемо заказивати нове резервације – каже директорка др Слађана Стошић.

Висока температура воде и њено минерално својство успешно помажу у лечењу свих облика реуматизма, неуролошких обољења, посттрауматских стања, болести органа за варење, гинеколошких и кожних обољења.

-Познато је и у нашој земљи и ван земље да располажемо са једном веома лековитом водом, термоминералном водом, која је најтоплија у Европи чак на неким местима од 96 до 110 степени је топлота. Садржи у себи висок проценат водоник-сулфида који је одличан антисептик и који могу да кажем убија све микроорганизме. Ми поседујемо и те индивидуалне каде за разлику од многих бања где су базенска купања и у ту индивидуалну каду може по једна особа да уђе. После сваког изласка пацијента ми вршимо дезинфекцију комплетне каде. Али и сама вода је одличан дезифицијенс. Тако да имам топлу препоруку људима да уопште не зазиру и да се не плаше да слободно могу да користе нашу термоминералну воду и да нема бојазни да ће доћи до заразе- категорична је др Стошић.

У овој установи доста се ради на побољшању услуга. Новина која се нуди посетиоцима јесте краљевски викенд. Пре почетка ванредног стања направљен је краљев апартман који није стигао да буде испромовисан због ситуације. Осим тога на располагању је краљева и краљичина када, посебни третмани, масаже, ароматерапија итд.

У Специјалној болници за рехабилитацију у Врањској Бањи запослено је око 70 радника. Смештајни капацитети су 120 кревета од којих 30 припада пацијентима преко Републичког фонда за здравствено осигурање, док је 90 кревета намењено онима који самостално плаћају услуге.

Пројекат „Врањска бања – бисер југа Србије“ подржан је од стране града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији Града Врања у 2020. години

Подели: