Балон халa у Врањској Бањи корак више у афирмацији туристичке понуде ове општине

У Врањској Бањи почетком 2018. године свечано је отворена Балон хала и базен затвореног типа. Том приликом  отварању су присуствовале многобројне званице укључујући и државног секретара у Министарству привреде Драгана Стевановића и народног посланика Славише Булатовића.

Отварање Балон хале у Врањској Бањи је корак више у афирмацији туристичке понуде ове општине. Ово није бисер Србије, већ Европе – рекао је државни секретар у Министартву привреде Драган Стевановић.

Народни посланик Славиша Булатовић је овом приликом изразио задовољство због развоја градске општине Врањска Бања, док је градоначелник Врања др Словодан Миленковић рекао да је ово велики подстицај за развој Врањске Бање и њеног здравственог, културног и рекреативног туризма.

Врањска Бања а самим тим Врање и околина по први пут су добили затворени базен који се греје  из геотермалних извора .

– Површина базена је 100 метра квадратних а температура воде од 20 до 30 степени. Обезбеђена је топлификација објекта, користећи на тај начин природни ресурс југа Србије – нагласио је  Драган Сентић, председник ГО Врањска Бања.

Због тренутне епидемиолошке ситуације базен је тренутно затворен , док рекреативни спортисти изнајмљују термине хале за фудбал и кошарку.

У целокупну изградњу овог објекта уложено је 53 милиона динара. Површина Спортске Балон хале је 730 метара и погодна је за различите врсте спортова и рекреације.

Полагањем камена темељца 2018.године означен је почетак радова на изградњи кафића у оквиру комплекса вишенаменске Балон сале у Врањској Бањи. Реч је о објекту од 92 метра квадратна. Средства у износу од 4 милиона 300 хиљада динара издвојила је Градска општина Врањска Бања. Због тренутне епидемилошке ситуације а у складу са мерама Републичког Кризног штаба радно време кафића је до 18 сати.

Посетиоци вишенаменске Балон сале сада могу пре и после спортске активности да уживају у освежењу. Изградња овог објекта значајна је поред осталог и због отворених  нових радних места, што је и био приоритет руководства општине.

Жеља руководства је да Врањска Бања постане место задовољних људи који ће моћи да живе од свог рада – рекао је Драган Сентић, председник ГО Врањска Бања.

Пројекат „Врањска Bања – бисер југа Србије“ подржан је од стране града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији Града Врања у 2020. години

 

 

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук