Луна Митровић – успомене из Молдавије и Чешке моје су богатство

Зовем се Луна Митровић. Рођена сам 7. септембра 2007. године. Живим у Врању. Започела сам осмогодишње школовање и завршићу га у Основној школи “Предраг Девеџић” у Врањској Бањи.          Волим да путујем, читам, глумим и учим стране језике. Волим и спорт.

Тренирам карате и постижем запажене резултате у овом борилачком спорту. Освојила сам пет пехара. На Светском првенству сам освојила седмо, а потом и пето место. Прелепе успомене из Молдавије и Чешке моје су богатство.

Први успех у школи постигла сам у првом разреду на ликовном конкурсу који је расписао часопис “Витез”. У трећем разреду сам освојила прво место на ликовном конкурсу “Жива и нежива природа” и прво место на такмичењу рецитатора “Песниче, народа мог”. Током досадашњег школовања учествовала сам на разним такмичењима и конкурсима и освајала бројне награде.

Мој омиљени предмет је ликовна култура. То су часови на којима своја осећања, запажања, интересовања и мисли преносим на папир. Енглески језик волим зато што га предаје наставница Сузана која је и најбоља разредна.

Пошто више не живим у Врањској Бањи, највише времена проводим у Врању. Виђам се са другарицама, излазим у шетњу. Слободно време користимо истражујући трагове старих времена.

Много је догађаја, згода и незгода из школског живота које ћу увек памтити, а у једној сам ја била главни јунак. Ближио се Дан школе. Припремали смо приредбу и увежбавали наступ. Налазили смо се на сцени и припремали се да прочитамо  и увежбамо текст „Књиге говоре“. Требало је да одглумим да сам уплашена. Желела сам да све буде савршено и трудила сам се да будем убедљива. Међутим, у једном тренутку сам се саплела. Оборила сам све што је било на столу. Све је било тако спонтано и свима веома смешно.

Планирам да успешно завршим средњу школу, а да затим упишем Академију драмских уметности. Надам се да ћу у томе и успети.

Осмогодишње школовање ћу памтити по школи у центру Врањске Бање која ми је прирасла за срце, по лепим успоменама и успесима, друговима и наставницима и по свему што је обогатило мој живот.

Фото: приватна архива Луна Митровић

Пројекат „Врањска Bања – бисер југа Србије“ подржан је од стране града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији Града Врања у 2020. години

Подели: