У свету бугарских бајки – Ко не ради не треба да једе

„У свету бугарских бајки” – „В света на българските приказки” назив је пројекта који ТВ Врањска плус реализује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије преко Конкурса за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја на језицима националних мањина у 2021. години.

Главни циљ и мисија овог пројекта који се реализује у сарадњи са ученицима ОШ „Вук Караџић“ из Врања је очување културног и језичког идентитета бугарске националне мањине кроз међусобно повезивање двеју блиских националних књижевности, српске и бугарске.

Премијера треће бајке под називом „Ко не ради не треба да једе“ коју је илустровала Сања Јовановић на нашем програму је у недељу 31. октобра у 10 сати. Погледајте како је мудри старац научио младу девојку да се прихвати посла, и схвати да човек на крају дана ужива у плодовима свог напорног рада.

Пројекат „У свету бугарских бајки“ је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подели: