Планинска кућа у загрљају завичаја

У селу Пролесје, у махали Деда Богдановци на надморској висини од 1326 метара налази се планинска кућа „Митке“. Власник ове куће Дане Митић од 1998. године гради овaj комплекс где је уложио свој труд, време и новац са жељом да развије сеоски туризам и сачува ово место од заборава.

– Планинска кућа пружа одличне услове за уживање у природи са породицом или пријатељима. Пут је асфалтиран до места Радовница, док је остатак  макадамски пут што представља проблем за долазак гостију.У склопу ове планинске куће налази се и Музеј етно куће. Ово је једина кућа са сламеним кровом на целој територији ове општине, а изграђена је пре 72. године. Двориште куће је пространо, тако да деца могу безбрижно да се играју, а на располагању је и мини спортски терен, као и широки предели нетакнуте природе – истакао је власник Дане Митић.

– Овај природни амбијент умногоме ће допринети доласку туриста, посебно због тога што нас је пандемија корона вируса научила да је бег у природу од великог значаја – рекао је директор туристичке организације Трговишта Срећко  Димитријевић.

Конкурс општине Трговиште за суфинансирање пројеката у области јавног информисања из буџета општине Трговиште за 2022. годину.

Подели: