МиДеј: Таленат је пресудан за цртање стрипа

Миомир МиДеј Дејановић 25 година ради као учитељ у ОШ „Светозар Марковић“ у Врању. Пише за децу и одрасле, израђује кратке образовне филмове, црта едукативне стрипове и илустрације и примењује их као наставна средства у раду са ђацима. Каже да има неколико љубави од којих је највећа према деветој уметности.

Овај талентовани учитељ биће представљен у петој емисији серијала „Врањске боје“ који ТВ Врањска плус реализује под покровитељством Министарства културе и информисања преко Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који промовишу и афирмишу теме из области културе у 2022. години.

Дејановић је проглашен за једног од најбољих едукатора Србије. Од новчаног дела награде је штампао збирку дечјих и својих едукативних стрипова под насловом „Да ти нацртам!“. Проглашен је за најбољег наставника бивше Југославије а своју љубав према стрипу пренео је и на своје ученике који су освојили бројна прва места на републичким и међународним надметањима. Добитник је признања за развој и популаризацију балканског стрипа 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. и 2022. године.

Овај свестрани учитељ, богате радне биографије, добитник је бројних награда и признања међу којима је и специјално “Свети Сава”, за иновације у области образовања.

Образовно-васпитни рад учитеља Миомира Дејановића недавно је представљен у међународном часопису К12 Digest, који се фокусира на сектор школског образовања широм света и објављује проницљиве и инспиративне приче, идеје, ставове и најбоље примере школске праксе. Ученици учитеља Миомира Дејановића су освојили бројна прва места на републичким и међународним надметањима.

Рецензент је радне свеске и уџбеника Свет око нас за 1. разред основне школе, који су акредитовани од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Пројекат „Врањске боје“ је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Подели: