Школске поете Емилија Радисавић: Бићу стоматолог и писаћу песме

Емилија Радисавић је ученица седмог разреда Основне школе „Бранислав Нушић“ у Ратају. Рођена је у Нишу, а живи у селу Црни Луг надомак Врања. Омиљени предмет јој је српски језик и књижевност а такође јако воли и енглески језик. Инспирацију за своју поезију проналази у песмама Мирослава Антића, у својој породици и пријатељима. Омиљена књига јој је „Мали принц“ коју је прочитала неколико пута, а песма „Плава звезда“. омиљеног књижевника.

У писању првих стихова помогла јој је мајка када је имала само пет година. Она ју је и подстакла да почне са писањем и открила тај њен таленат. Касније је наставила са својом учитељицом а данас са наставницом српског језика. До сада, има око 20 својих песама од којих јој је најдража „Бајка“. Написала је и песме под називом „Шта детету треба да расте до неба“ и „Мајка“ које је и представила за медијски пројекат „Школске поете“.

-Своје слободно време проводим тако што пишем песме, учим или се проводим са својим пријатељима. Обично идемо једна код друге или излазимо на игралиште и тада причамо о песмама, о школи. Волела бих да упишем средњу Медицинску школу  у Нишу и једног дана постанем стоматолог. Што се тиче писања песма, било би ми драго да то буде мој хоби и да једног дана објавим своју књигу – каже Емилија и додаје да све што ради ради за себе и своју породицу и да не сме да одустане од тога.

Пројекат „Школске поете“ је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подели: