Трговиште слави Дан општине и 80. годишњицу ослобођења у Другом светском рату

Пригодном свечаношћу општина Трговиште обележава 15. септембар – Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине Трговиште. Крај споменика палим борцима у Другом светском рату у општини Трговиште пошта је одата полагањем венаца и цвеће.

Пошту су одали: делегација Републике Србије коју је предводио специјални изасланик председника Републике Александра Вучића, министар у Влади Србије Александар Мартиновић, делегација општине Трговиште на челу са председником Ненадом Крстићем, представници Министарства одбране и Војске Србије, представници МУП-а Полицијске станице Трговиште, Града Врања, Криве Паланке, Свинице у Румунији, Ранковца, делегације републичког СУБНОР-а, СУБНОР-а Врање, СУБНОР-а Трговиште, Удружења „Света Тројица“ из Куманова и Уједињне српске заједнице Куманово.

У наставку обележавања одржана је свечана седница Скупштине општине Трговиште којој су присуствивале бројне званице из других градова, представници институција и грађани. Присутне је поздравио председник општине Трговиште Ненад Крстић.

Председник Крстић уручиo je новчане награде рањенима борицима Срђану Крстић и Зорану Тасковићу.

За изузетне резултате, као израз друштвеног признања поводом 15. септембра, Дана ослобођења Трговишта, новчане награде у износу од 40.000 динара, додељене су ђацима генерација свих основних школа, као средње стручне школе на територији општине Трговиште и успешним студентима. Новчаном наградом од 40.000 динара, награђен је и Василије Анђелковић из Каравукова, општина Оџаци – за допринос у очувању традиције, обележја и корена пчињског краја.

Захвалнице су додељене: републичком СУБНОР-у Србије, Мирољубу Стојчићу, СУБНОР-у  Трговиште, фондацији «Осмех на дар» – студентско – хуманитарној организацији и Душану Димчићу.

Општина Трговиште доделила је јавна признања:

Зорану Јевтићу, председнику општине Мали Зворник, председнику општине Бела Паланка, Горану Миљковићу и директору Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа Горану Јовићу.

Председнику Републике Александру Вучићу додељено је посебно – јавно признање као израз друштвеног признања за изузетан допринос у реализацији многих пројеката, као и неизмерну пружену подршку у развоју општине и вођењу рачуна о свим грађанима, стварањем услова за бољи и квалитетнији живот у нашој општини. Признање је примио специјални изасланик, министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић.

Приказан је и промо филм о достигнућима и резултатима у претходних годину дана у Трговишту, урађен у продукцији ТВ Врањска плус. Наступили су и чланови КУД „Перваз“ из Трговишта.

 

 

Подели: