Шаренило ношњи на Међународном фестивалу фолклора у Трговишту

У општини Трговиште организује се Међународни фестивал фолклора који је отпочео дефилеом улицама ове општине да би у наставку уследио наступ у сали Дома културе.

 

Испред Библиотеке „Антоније Поповић“ из Трговишта која је домаћин фестивала, обратила се директорка ове установе Драгана Стаменовић која је пожела добродошлицу гостима који ће игром и песмом представити своју земљу, културу и обичаје из својих крајева.

-Захваљујем се општини Трговиште што је подржала организацији фестивала, захваљујем се и свим представиницима , неговатељима – културно уметничке баштине. Данашњим дефилеом, добром организацијом, челичном вољом, у прилици смо да се уверимо у све лепоте ношње, традиције, културе и уметности. Надамо се да ћемо бити добри домаћини – рекла је директорка.

Фестивал је отворио народни посланик Ненад Крстић.

-Припала ми је част да поздравим све наше госте и пријатеље који су путовали више сати да би дошли на фестивал. Они су наши земљаци а већи део њих је пореклом из овог краја у коме радо дођу. Фестивал у Трговишту је на понос свих нас – рекао је Крстић који је свечано отворио фестивал.

Своје умеће публици су показали: КУД „Перваз“ из Трговишта, КУД „Бранко Чајка“ из Тетова у Северној Македонији, Удружење „Живот“ из Куманова у Северној Македонији, „Уједињена Српска Заједница“ из Куманова у Северној Македонији, Српско КУД „Просвета“ под. одбор Крњак из Хрватске и КУД „Бора Станковић“ из Каравукова.

Фестивал се наставља у недељу на платоу код средње школе од 17 часова.

 

Подели: