Пријем за младе аниматоре

У великој сали Скупштине града приређен је пријем за учеснике 12. Интернационалне дечје радионице анимираног филма „Златни пуж“, која је званично отворена јуче у Врању и траје до 15. августа. Гостима из земље и иностранства речи добродошлице упутили су председник Скупштине града др Дејан Тричковић и градска већница Зорица Јовић. Тричковић је младе аниматоре најпре упознао са историјатом Врања и нагласио успешност рада Школе анимираног филма, која се огледа у постојању дугом три деценије.

-Желим да много тога научите за ових недељу дана у Врању, да три филма која ћете заједно радити буду на високом нивоу. Верујем да ћемо бити добро домаћини, као и да ће новоуспостављена пријатељства и професионална сарадња трајати дуги низ година, рекао је он том приликом.

-Задовољство је да град има установу као што је ШАФ, на коју смо сви поносни. После Борисава Станковића, Врање је постало препознатљиво по ШАФ-у, који је уједно и наш бренд, рекла је Зорица Јовић и подсетила на многобројне награде, који су млади полазници из Врања освајали на запаженим фестивалима. На овогодишњој радионици учествује око 40 аниматора из Израела, Украјине, Грузије, Македоније, Италије, Бугарске као и Јагодине и Босилеграда.

Подели: